Laatste berichten...

8. dec, 2017

Na twee jaar en zes maanden blijft de Low Carb High Fat levensstijl haar vruchten afwerpen: nu reeds 32kg gewichtsverlies (foto genomen op 8 december 2017).

13. nov, 2017

Op 14 november 2017 is het Wereld Diabetes Dag.

Enkel op die dag zal de documentaire die gedraaid werd door Kenneth Kerckhofs toegankelijk zijn voor iedereen.

Profiteer dus van het tijdelijke aanbod om kennis te maken met wie Dirk Van Giel is en wat zijn passie en gedrevenheid zo aanstekelijk maakt voor anderen.

13. okt, 2017

De nieuwe voedseldriehoek staat letterlijk op z'n kop ! Een symbool voor een drastische wijziging én verbetering van de voedingsrichtlijnen.
Via "https://www.gezondleven.be/themas/voeding/voedingsdriehoek" kan je uitgebreide informatie vinden m.b.t. de vernieuwingen die de bijgewerkte driehoek te bieden heeft.

2. okt, 2017

We zijn nu oktober en sinds het stoppen van de metingen, het nemen van medicijnen en het spuiten van insuline voel ik me redelijk goed.

Mijn laatste bloedanalyse is echter bijzonder goed onthaald. De HbA1c-waarde blijft netjes onder de norm van niet-diabetespatiënten en zodoende mag ik besluiten dat ik nog steeds goed bezig ben. Dat verheugt me ten zeerste.

Maar als ik me "redelijk goed" voel, wil dat uiteraard zeggen dat er toch iets is wat niet pluis is en de eerlijkheid gebied me om dat toch wel even te vermelden. Maar of het iets met de nieuwe levens- en voedingswijze te maken heeft, is een andere vraag, waarop binnenkort hopelijk een duidelijk antwoord wordt gegeven.

Sinds enkele maanden heb ik immers veel last van oorsuizen en ben ik bijzonder gevoelig geworden voor omgevingsgeluiden. Het was pas einde augustus dat ik het merkte toen ik naar een concert ging kijken en luisteren in een grote tent. Het geroezemoes van de menigte en de schelle klanken van de fanfare bezorgden me felle pijnscheuten in het hoofd.

Volgens de huisdokter zijn het bijwerkingen van één van de medicijnen die ik vroeger nam.
Een uitgebreide MRI-scan is echter nodig omdat na dieper onderzoek in het ziekenhuis gebleken is dat er mogelijk een neuropatische beschadiging van de gehoorszenuw is opgetreden.

De neuropathie blijft me dus voor eeuwig en drie dagen achtervolgen...
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
 

 

14. aug, 2017

Enkele weken geleden heb ik besloten om het laatste toestelletje dat me nog aan diabetes type 2 deed denken uit mijn leefwereld te bannen. Verrassend genoeg is dit op een vrij symbolische en nuttige manier tewerk gegaan.

De schoonouders van mijn broer waren gedurende een 6-tal weken te gast in zijn woning. Ze zijn geboren in Nicaragua, maar wonen al vele tientallen jaren in Costa Rica. De schoonmoeder, abuela doña Mina, vertoonde schrikbarend hoge glucosewaarden, wel 5 maal hoger dan normaal.
We zijn dan samen gaan praten over hoe je dit het beste kan aanpakken (via LCHF uiteraard) en na slechts 1 week waren de waarden gedaald tot een aanvaardbaar niveau.
Om toch een idee te krijgen van de evolutie van haar suikerspiegel heb ik haar toen mijn glucosemeter en bijbehorende attributen geschonken.

Costa Rica heeft een zeer traditionele voedingscultuur waarin rijst en bonen de basis vormen.
Vele gezinnen eten tot wel drie maal per dag warm eten met deze ingrediënten als vaste waarden. Het verwondert me dan ook niet dat de mensen hoge glucosewaarden vertonen.

Door het volgen van de Low Carb High Fat levensstijl heeft de oma van mijn petekindje haar suikerspiegel heel snel weer op een normaal niveau kunnen brengen.